Sydän, sydän - Viisi toinen toistaan tyhmenpää puliukkoa
Valeuutiset otsikko

Koronapandemia käynnistyi ehkä Suomesta!

30.2.2021

Uusi skandaalitutkimus vihjaa, että Covid-19 -pandemia olisikin lähtöisin Länsi-Pasilasta. Tutkimuksen mukaan pasilalaisesta kerrostaloasunnosta on löytynyt jälkiä DNA:sta, joka sopisi potilas nollan (patient zero, toim. huom.) profiiliin. 
 
Raportin mukaan asunto oli näytteitä otettaessa kauttaaltaan täynnä lepakonpapanoita. Tämä vihjaa, että asunnossa pidetty laitonta lepakkotarhaa.
 
Väestörekisteristä saamiemme tietojen mukaan osoitteessa asuu ainakin kulttiyhtye Sydän, sydämestä tuttu Ville ”Vlad” Leppilahti. Emme tavoittaneet yhtyettä tai Leppilahtea kommentoimaan tilannetta.

KÄÄK! Suursuosikki Sydän, sydämen aviosotku hämmentää Pirkanmaalla

5.3.2023

Sydärit purjehtivat alkuvuodesta 2023 polyamorisen avioliiton satamaan. Liitto ei ollut polyamorian mittakaavassa kaikkein yksinkertaisin, sillä siihen sisältyi bändin nykyjäsenten lisäksi kaksi muuta henkilöä. Tässä seitsenhenkisessä liitossa on mukana niin alkuperäiskokoonpanosta tunnettu Juho Minerva kuin myös alttarille suoraan yleisöstä lennosta kosiskeltu Nimi Muutettu.
 
Itse seremonia tapahtui Tampereen G Livelabissa. Seremonia tapahtui nopeasti ja hetken mielijohteesta. Ainakaan kahdella kyseiseen avioliittoon vihityistä jäsenistä ei ollut mahdollisuutta vastata kysymykseen ”Tahdotko?”. Seremoniaa johtanut valepappi Edvard Pappinen oli niin tohkeissaan, ettei muistanut kysyä yleisöstä mukaan kositun morsiamen suostumusta. Nimi Muutettu onkin jättäytynyt suosiolla turvallisen etäisyyden päähän katselemaan tätä sekavaa soppaa sivusta. Muut polyamorian osapuolet koittavat parhaansa mukaan kunnioittaa tätä päätöstä. Täysin odottamatta he ovat kuitenkin hankalan tilanteen edessä:
Jussi ”Pauno” Liukkonen vihittiin liittoon poissaolevana, ja nyt hän hakee avioeroa. 
–”Paperit ovat jo vetämässä”, Liukkonen kommentoi vakavana.
Paunon pääasiallinen vaatimus on perin selkeä avioehto: hän vaatii saada puolet jokaisen omaisuudesta hänen itsensä kuoltuaan. Tästäkin on jo paperit vetämässä. 
 
Paunon vaatimus tuli hyvin hankalaan saumaan, sillä tilanne on muutenkin tukala kaikkien osapuolten kesken. Paperityöt koko polyamorisen liiton virallistamiseksi Pirkanmaan lääninhallituksessa ovat yhä täysin alkutekijöissään, sillä tiettävästi useampi avioliittoon vihitty on vähintään parisuhteessa – osa myös avioliitossa – tämän uuden polyamorisen liiton ulkopuolella. Pirkanmaan Anonyymit Polyamoristit ovatkin ilmaisseet närkästyksensä, ja todenneet, että Sydän, sydän onnistui halventamaan tempauksellaan sekä perinteistä avioliittoa että polyamorista elämäntapaa. Myös yhtye on ilmaissut katumuksensa.
 
Yhtyeen toimintaan tällä avioliitolla ei ole vaikutusta. Jäämme seuraamaan tilannetta!

Juho Minervan kyberkäsi on ruostunut

17.9.2027

Harva meistä on rautaa, mutta Juho Minerva on. Kotimaisen vinohevin pioneeriyhtye Sydän, sydämen ex-kitarille asennettiin kyberneettinen yläraaja jo vuonna 2002. 
 
Tuoreimmissa katsastustuloksissa Minervan kyberkäsi on kuitenkin osoittanut vakavia sähkökemiallisen korroosion merkkejä. Ferritiinihapon päästöarvot olivat näissä mittauksissa hälyttävällä tasolla, mistä syystä katsastuksen suorittaneen toimitsijan oli pakko asettaa kyberkäsi väliaikaiseen käyttökieltoon. Uhkana on, että kyberkäsi poistetaan kokonaan liikenteestä, mikäli ruostuneita osia ei saada korvattua nykyisiä standardeja vastaavilla materiaaleilla.
 
Alunperin tämän perin juurin haastavan lääketieteellisen operaation tarkoituksena oli tehdä hermoratatutkimusta yhteistyössä Herttoniemen Yliopiston ja yhdysvaltalaisen Cyberdyne Systemsin johtavien tutkijoiden kanssa. Minerva valikoitui globaalin kärkihankkeen tutkimuskohteeksi, sillä hän oli äärinmäisen lupaava nuori kitaristi, jonka käden hermoratojen aktiivisuus oli täysin poikkeuksellisella tasolla. Nyt jo paikkansa vakiinnuttanut kyberteknologia oli tuolloin niin alkeellisella tasolla, että koehenkilöksi tarvittiin valioyksilö.
–En ole koskaan nähnyt vastaavaa kierojen sormien vipeltämistä otelaudalla, totesi  hankkeen johtava tutkija Miles Dyson tuolloin Horse & Hound -lehden haastattelussa. 
 
Vuosikausien ajan kyberkäsi siivitti Minervan uskomattomiin suorituksiin. Hänet palkittiin mm. parhaan heavymetal-kitaristin Grammy-palkinnolla vuonna 2005 aleatorisista kitarasooloistaan Sydän, sydän -yhtyeen palveluksessa. Vuonna 2013 Minerva hävisi täpärästi Nobelin rauhanpalkinnon Kemiallisten aseiden kieltojärjestölle. Tuolloin tiedemaailma kohisi Minervan jäämisestä ilman himoittua palkintoa, sillä prosessin taustalla roihusi Karoliinisen Instituutin ja Nobel-komitean korruptioskandaali. Lohdutusta Minerva sai jo seuraavana vuonna, kun hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena kitaransoiton MM-kisojen All Stars -kentälliseen. 
 
Ensimmäiset merkit Minervan henkilökohtaisesta tragediasta saatiin, kun Cyberdyne Systems ja Herttoniemen Yliopisto lopettivat hermoratahankkeen vähin äänin vuonna 2018. Samalla lopetettiin säännölliset huoltotoimenpiteet ja Minervalle asennettujen T-800 -sarjan osien valmistus. Kesti kuitenkin useita vuosia, ennen kuin todelliset ongelmat alkoivat. 
 
Vuonna 2021 tavallisen koronatestauksen yhteydessä havaittiin ensimmäinen pieni ruosteinen vuoto, jonka myötä aloitettiin tarkemmat tutkimukset. 
– Olen muutenkin harkinnut vakavasti kybernetiikan poistoa, kommentoi Minerva tuoreeltaan tutkimustulokset saatuaan. 
 
Toistaiseksi Minerva ei kuitenkaan ole poistattanut kyberosiaan.

© Sydän, sydän & Marianne Äikäs 2023