Sydän, sydän - Viisi toinen toistaan tyhmenpää puliukkoa
Jäsenet otsikko
Tuomas kuva

Tuomas "Scopelli" Skopa

Joni infokuva
Roolipelikuva Tuomas

Tuomas on jäntevä ja sitkeä puolituinen, joka pienestä koostaan huolimatta on sisukas taistelija. Tuomas-Peukaloisen mitätön koko ja känättävä vauvan ääni saa ihmiset usein olettamaan, että hän olisi vielä poikanen, mutta tosi asiassa Tuomas on ehtinyt jo kypsään kuuden vuoden ikään – puolituisen vuosissa se on jo 48 vuotta. Tuomas onkin ryhmän vanhin ja kokenein seikkailija.

Muun ryhmän maatessa lyötyinä taistelukentillä alkaa Tuomas usein päästä vasta vauhtiin. Hän puolustaa ryhmänsä kunniaa viimeiseen hengenvetoon asti. Puolituisille tyypillisesti myös Tuomaksella on kärkäs, terävä ja lumottu kieli, joka lamauttaa uhrinsa totaalisesti. Peräänantamattoman taistelutahtonsa ja kanopuheisuutensa lisäksi Tuomas loistaa lajitovereidensa keskuudessa ennen kaikkea säkenöivän älynsä, sanavalmiutensa ja sivistyksensä ansiosta – joskin on todettava, että yleisesti ottaen puolituiset ovat melko heikkolahjaista väkeä.

Kenties olennaisin käänne Tuomaksen elämänkaarelle tapahtui, kun hän putosi poikasena liekehtivään taikaviinapataan. Siitä lähtien Tuomaksen on pitänyt repiä elämästä kaikki irti, jottei hän tylsistyisi kuoliaaksi. Se on johtanut Tuomaksen ja häntä seuraavan retkueen toinen toistaan hurjempiin seikkailuihin.

Tätä nykyä hurjimmat sävärit keski-ikäistynyt puolituisemme saa rentoutumalla kuumissa lähteissä ja vesiliukumäissä nauttien ylihintaisia väkijuomia Flamingo Spa’n allasbaarissa.

© Sydän, sydän & Marianne Äikäs 2023