Sydän, sydän - Viisi toinen toistaan tyhmenpää puliukkoa
Jäsenet otsikko
Pauno kuva

Jussi "Pauno" Liukkonen

Joni infokuva

Pauno Liukkonen on seikkailijaryhmän ainoa pesunkestävä ammattiroolipelaaja. Hänen kalenterinsa täyttyy jo kuukausia etukäteen lohikäärmeiden tuhoamisesta, kyborgien jallittamisesta ja noppien heittelystä kaikenkarvaisissa peliryhmissä. Ropeconissakin ehdokkaana ollut Pauno tunnetaan kyvystään heittäytyä minkä tahansa hahmon nahkoihin — hän on yhtä sujuvasti niin vaistojensa varassa toimiva patatyhmä örkki kuin terävänäköinen avaruusvelhokin. Pauno ottaa käden käänteessä haltuun hienostuneimmankin pelisysteemin koukerot ja sääntökirjojen porsaanreiät. Perinteisempien seikkailupelien lisäksi Pauno on myös mukana ryhmässä, joka järjestää maksua vastaan upeita neliosaisia näytöslarppeja erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

PuliQuest-seikkailukampanjaan Pauno on tuonut hyvää ja ammattitaitoista tekemisen henkeä jo vuodesta 2012. PuliQuestissa Paunon hahmo on velho Kalliosta. Velhoksi Pauno on yllättävän vahvasti aseistanut. Piikillään tekee taktisia täsmäiskuja nextille levelille juuri silloin kuin sitä vähiten odottaisi. Viime aikoina hän on latonut luolapeikkoja kuonoon myös kepillään, mutta kaikkein mieluiten Pauno paukuttaa vihollisia pataan kahden käden lusikoillaan.

Aseistuksensa lisäksi Paunolla on väkeviä taikavoimia pahan voimia vastaan. Ropeconissa kohistaan vieläkin siitä, kuinka Pauno muutti vanhat kenkänsä ”Asennus” -loitsulla lumotuiksi noitarummuiksi kesken Roavenjárgan suurta haltiataistelua. PuliQuest -puritaanien mielestä tämä oli jo sääntöjen rajamailla, mutta ilman Paunon oivaltavaa, juuri oikealla hetkellä langetettua loitsua taistelu olisi todennäköisesti hävitty. ”Voitelu” puolestaan on loitsu, jolla Paunon kehon ylle tihkuu Nurgle-jumalan rasvakudoksesta manifestoitunut täysin läpäisemätön suojapanssari.

Kumpikaan näistä ei kuitenkaan ole lähellekään Paunon voimakkain loitsu. Voimakkaimman loitsunsa Pauno on oppinut pimeää Titityy-kulttia johtavalta noitatohtori-veljeltään — ”Ylälorina” on väkevä manaus, jonka myötä taivaat halkeavat ja ylisistä alkaa sataa Paunon kaikkivoipaiseksi puolijumalaksi tekevää hapanta magiaa. Väkevä loitsu vaatii arvatenkin myös veronsa. Manattuaan ”Ylälorinan” koko seikkailijaryhmä toipuu parin seuraavan vuoron ajan lamaantuneessa, miltei transsinkaltaisessa tilassa alttiina pimeyksistä vaanivien petojen hyökkäyksille.

Pelaajana Pauno on äärimmäisen pidetty koko yhteisön keskuudessa. Hän on mukava, kokeilunhaluinen ja vaatimaton pelaaja, joka ottaa aina muut huomioon. Paunoa ei niinkään kiinnosta maine, mammona ja kokemuspisteet. Hänet pitää liikkeellä silkka noppien nakkelusta saatava ääretön tyydytys. Mikään — ei yksinkertaisesti mikään — voi voittaa sitä tunnetta, jonka Pauno kokee, kun 3D8 antaa tiukassa paikassa kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti silmäluvuksi 24. Silloin veri kohisee Paunon korvissa.

© Sydän, sydän & Marianne Äikäs 2023